CNNislands

Matter perkenal motosikal elektrik dengan gear di India

4

[ad_1]

Matter perkenal motosikal elektrik dengan gear di India

Sebuah syarikat baru dari India, iaitu Matter telah memperkenalkan produk pertama mereka yang merupakan sebuah motosikal elektrik dengan bentuk bare. Matter memulakan operasi dari tahun 2019, dan kini setelah melalui pelbagai cabaran termasuk Covid, mereka akhirnya mempunyai mannequin konsep yang sedia untuk produksi, tetapi namanya masih dirahsiakan.

Membawa rupa dan bentuk tipikal sebuah motosikal bare seperti KTM Duke, Honda CB atau Kawasaki Z, mannequin Matter ini dipanggil sebagai sebuah “motosikal abad ke-22” berdasarkan teknologi moden yang diterapkan padanya.

Sebagai permulaan, pakej bateri 5 kWh serta motor elektrik 10.5 kW padanya digabungkan dengan transmisi guide Hypershift empat kelajuan bagi memberikan lebih kepuasan menunggang. Kemudiannya, penunggang boleh memilih tiga mod tunggangan iaitu Eco, Metropolis dan Sport.

Di bahagian kokpit, penunggang disediakan dengan paparan skrin sesentuh TFT tujuh inci berwarna penuh, yang boleh disambung kepada telefon bimbit untuk memberikan informasi tambahan seperti navigasi, kawalan panggilan dan media serta statistik tunggangan.

Tidak berhenti di situ, motosikal elektrik Matter ini juga datang dengan sistem kunci pintar, semua lampu jenis LED, ruang simpanan di atas bahagian ‘tangki’, brek cakera depan dan belakang dengan ABS, penyerap hentak belakang dengan tabung gasoline serta fungsi Park Help yang boleh membantu gerakan perlahan ke hadapan dan belakang.

Untuk mengecas, pemilik boleh menggunakan pengecas 1 kW yang diberikan sekali, untuk disambungkan kepada sumber AC dengan soket tiga pin biasa. Dengan cara ini ia akan mengambil masa bawah lima jam untuk penuh. Pengecasan pantas juga akan disediakan pada motosikal ini, tetapi perinciannya masih belum didedah.[ad_2]
Source link