CNNislands

JPJ eBid: Siri JVV dan DEQ dibuka untuk bidaan

2

[ad_1]

Untuk yang mencari-cari plat nombor pendaftaran untuk kenderaan baharu, ini ada lagi dua pilihan siri yang baru diumumkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). Seperti biasa, bidaan dilakukan menerusi platform dalam talian, JPJ eBid.

Siri plat nombor dari Johor, JVV, telah pun dibuka bidaan mulai hari ini, 24 November 2022. Diberikan tempoh bidaan selama lima hari dan ia akan berakhir jam 10 malam pada 28 November ini. Keputusannya akan dikeluarkan pada keesokan harinya, 29 November 2022. Keseluruhan proses adalah secara dalam talian, dan pembida akan menerima berita baik dan buruk juga menerusi e-mel.

Manakala bagi siri nombor pendaftaran terkini dari Kelantan pula, DEQ, bidaannya bakal dibuka bermula 15 Disember ini dan akan berakhir jam 10 malam pada 19 Disember 2022. Keputusannya akan dikeluarkan sehari selepas bidaan ditutup iaitu pada 20 Disember ini.

Dah tak perlu nak dapatkan khidmat pihak ketiga termasuk runner yang adakalanya menetapkan kadar caj yang tidak masuk akal. Jadi, anda boleh lakukan sendiri bidaan ini. Untuk mengetahui cara-cara untuk membida menerusi JPJ eBid, anda boleh KLIK PAUTAN INI.[ad_2]
Source link