CNNislands

Husqvarna 701 Enduro, Supermoto 2023 diperkenal

2

[ad_1]

Sebelum ini kita sudah melihat KTM 690 Enduro R dan SMC R 2023 yang didedah awal bulan lalu. Sekarang, muncul pula kembarnya iaitu Husqvarna 701 Enduro dan Supermoto 2023.

Saban tahun, dua mannequin ini memang hanya menerima peningkatan yang kecil sahaja. Tiada beza bagi tahun ini, dan ia cuma disegarkan kembali dengan grafik baru yang seperti boleh dilihat pada Enduro, masih menggunakan gabungan warna biasa Husqvarna iaitu putih, kuning dan biru. Supermoto bagaimanapun dijadikan lebih gelap dengan menggantikan warna biru dengan hitam dan kelabu.

Bahagian teknikal tiada apa yang diubah, dan masih kekal sama seperti sebelum ini, bermula dengan enjin satu silinder SOHC 692.7 cc bersama padanan transmisi enam kelajuan dan klac Energy Help Slipper Clutch (PASC), menghasilkan kuasa 74 hp pada 8,000 rpm dan tork 73.5 Nm pada 6,500 rpm.

Kawalan pendikit 701 menggunakan sistem ride-by-wire, membolehkan ia menyediakan dua mod tunggangan dan turut dihubungkan kepada sistem elektronik lain seperti kawalan cengkaman (boleh tutup), ABS (dua mod, boleh tutup) serta Simple Shift (quickshifter).

Walaupun menggunakan asas sama, 701 Enduro dan 701 Supermoto mempunyai perbezaan pada beberapa bahagian bagi menyesuaikannya dengan kegunaan masing-masing dan ini termasuk rim (Enduro 21/18 inci, Supermoto 17 inci), brek (Enduro cakera 300 mm/angkup dua piston di hadapan, cakera 240 mm/angkup satu piston di belakang, Supermoto cakera 320 mm/angkup empat piston di hadapan, cakera 240 mm/angkup dua piston di belakang).

Kedua-duanya juga menggunakan suspensi boleh laras sepenuhnya daripada WP, untuk kedua-dua bahagian depan dan belakang, tetapi daripada mannequin yang berbeza iaitu WP Xplor untuk Enduro dan WP Apex untuk Supermoto.[ad_2]
Source link