CNNislands

GWM Ora Good Cat 2023 dilancar di Malaysia pada 28 Nov – dijangka RM150k-RM160k; tonton through FB Dwell

1

[ad_1]

Nice Wall Motors (GWM) Ora Good Cat bakal dilancarkan di Malaysia pada Isnin hadapan, 28 November 2022, dan anda boleh menyaksikan pelancarannya secara langsung menerusi Fb Dwell pada jam 3.30 petang pada hari tersebut.

Good Cat merupakan salah satu mannequin GWM yang bakal memasuki Malaysia selepas GWM mengumumkan kembalinya ke pasaran tempatan pada Julai lalu. Tempahan awalnya juga telah dibuka sejak dua minggu yang lalu dan mencatatkan rekod melebihi 100 unit tempahan bagi hatchback elektrik penuh ini.

Buat masa ini, harga Ora Good Cat masih belum diumumkan, walaupun ia dijangka akan dijual pada harga antara RM150k hingga RM160k dan akan ditawarkan dalam empat varian — Tech, Professional, Extremely dan Extremely G. Semua varian ini dilengkapi motor elektrik yang menghasilkan 143 PS/210 Nm yang memacu roda depan, dengan kelajuan maksimum mencecah 152 km/j. Pemanduan dengan pedal tunggal juga tersedia, dan ada lima mod — Regular, Sport, Eco, Eco+ dan Auto.

Varian Tech dan Professional akan menggunakan bateri 47.8 kWh lithium iron phosphate yang boleh memberikan jarak perjalanan cecah 400 km mengikut kitaran NEDC. Untuk pengecasan penuh, ia memerlukan sekitar lapan jam jika dicas menggunakan pengecas AC (sambungan Sort 2) pada kadar enter maksimum 6.6 kW. Dengan pengecas pantas DC, ia boleh dicas 0-80% (SoC) dalam masa 46 minit pada kadar 60 kW.

Sementara itu, bagi varian Extremely dan Extremely G pula diberikan bateri lithium 63.1 kWh yang menawarkan jarak perjalanan mencecah 500 KM mengikut kitaran NEDC. Ia mengambil masa sekitar 10 jam untuk pengecasan penuh menerusi pengecas AC. Jika menggunakan pengecas pantas DC, masa yang diambil untuk standing 0-80% pengecasan pula adalah sekitar 40 minit.

Varian Tech dilengkapi dengan rim aloi 17-inci, lampu utama LED, lampu belakang LED, sistem pintar tanpa kunci, tempat duduk balutan fabrik, kluster instrumen 7.0-inci, pendingin hawa automatik dengan penapis PM2.5, sistem infotainmen dengan skrin sentuh 10.25-inci, empat pembesar suara, kawalan kelajuan, dua beg udara, ESC, penderia parkir, bantuan mula mendaki, brek kecemasan kelajuan rendah dan sistem pemantauan tekanan tayar.

Untuk Professional pula, ia ditambahkan dengan aloi 18-inci, lampu utama automatik, cermin sisi lipatan kuasa elektrik, penderia pengilap cermin, bumbung panoramik, tempat duduk kulit, kamera 360-darjah, pengecas telefon tanpa wayar, slot USB untuk dashcam serta enam beg udara.

Extremely G pula datang dengan ciri kelengkapan yang diperoleh hampir sama dengan Utlra, tetapi ia diberikan warna eksklusif Hazel Wooden Beige/Knowledge Brown dan Verdant Inexperienced dengan bumbung putih. Ia dipadankan dengan upholstery ruang kabin dalam warna coklat dan beige atau hijau-kelabu.

GALERI: GWM Ora Good Cat 2022 di Malaysia[ad_2]
Source link